Duurzaamheid

Hagé hecht veel waarde aan het welzijn van alle betrokkenen in de keten.

Duurzaamheid

Hagé International wil verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering en arbeidsomstandigheden. Door deel te nemen en bij te dragen aan duurzame initiatieven streeft Hagé International ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt een onderdeel van de visie van The Greenery op haar kernactiviteiten. Sourcing Import of Hagé International houdt zich bezig met sourcing activiteiten uit risicolanden en houdt -overeenkomstig met de visie van het kernbedrijf- rekening met de maatschappelijke effecten ervan.

Duurzaamheidscertificaat
Om overeenkomstig met deze visie te kunnen handelen heeft Hagé International zich ten doel gesteld om voor het einde van 2020 een volledig sociaal duurzaam productassortiment te kunnen. Dat houdt in dat alle producten die gesourced worden uit risicolanden voldoen aan een internationaal erkend duurzaamheidscertificaat. Als The Greenery/Hagé International B.V. streven wij ernaar onze producten, waar ze ook vandaan komen, duurzaam in te kopen.

Samen voor duurzaamheid
Deelname aan sociale schema’s als BSCI, SEDEX, SIZA, Fairtrade en Rainforest Alliance is daarmee geen pré maar een eis geworden. Leveranciers van Hagé International kunnen door deelname aan één van de erkende sociale schema’s aantonen dat zij voldoen aan de vereiste arbeidsomstandigheden en daarmee een duurzame handelspartner zijn.